Hem » HÅR » Borstar & kammar

Borstar & kammar

Att välja rätt borste för just ditt hår & dess behov är en av grundstenar för att få ett riktigt fint hår. Det många inte vet är att olika typer av borstar ger väldigt olika resultat beroende på vilken typ av hår du har!

Olika typer av borstar

Så vad finns det då för olika typer av borstar som är bra att känna till & vilka hår passar dem extra bra till? Den absolut vanligaste borsten ute i våra hem idag är utredningsborsten, eller "tangle teaser" som den också kan kallas. En utredningsborste är en väldigt universal borste som passar till alla olika hårtyper. Borsten har piggar i olika längder som gör att den är extra bra på att reda ut trassligt hår. Vill man istället ha en borste som skapar en bra volym i håret eller som böjer in topparna på ditt hår så är en rundborste borsten för dig. Om det är volym du är ute efter så rekommenderar vi dig att använda din rundborste i samband med att du fönar ditt hår. Nästa borste på våran lista är paddelborsten! Paddelborsten passar bra till dig som har ett lite längre hår men passar också perfekt att använda för dem som vill föna håret plattare. Sist men inte minst har vi borsten med svinborst. Svinborsten är en mjuk borste som ger ditt hår en naturlig glans. Vissa kan uppleva att svinborsten inte reder ut trasligt hår så bra & då kan vi istället rekommendera en borste som kombinerar vanliga piggar & svinborst för bästa resultat.

Olika typer av kammar

Precis som att det finns flera olika borstar för olika hår typer gäller detsamma för kammar. En kam kan antingen vara fintandad eller grovtandad där en fintandad kam passar bäst för kortare hår medan en grovtandad kam passar till dem med ett lite längre hår. Något som också är väldigt vanligt är att grovtandade kammar används vid färgning utav hår för att få ett jämnare resultat.

 

Läs mer
Totalt 82 poster
Sida 1 av 3
1 2 3