Hem » Stylingverktyg » Hårfön

Hårfön

En hårfön, eller hårtork som den också ofta kallas, är idag inte bara en produkt du använder för att torka håret utan också ett verktyg man använder vid styling av håret. När du letar efter en ny hårfön finns det ett par egenskaper man ska kolla efter. Dem egenskaper som man bör kolla på är hur kraftfull hörfönen är (wattantal) och hurvida hårfönen har mer än ett värme- & fläktläge så man kan ställa in hur varmt & kraftfullt hårfönen ska blåsa. Om du har en väldigt kraftfull hårfön innebär det oftast att du avsevärt förkortar tiden det tar att torka ditt hår och på så sätt minimerar slitage på håret. Kolla även så att din hårfön både har ett varm- & kalluftläge. Dagens hårtorkar är i regel väldigt skonsamma mot håret, trots detta rekommendera vi att alltid använda ett värmeskyddsspray för att minimera slitaget på ditt hår så mycket det går.

När du använder hårfönen för styling så finns där lite olika tillbehör & munstycken som du kan använda för att få ett optimalt resultat. Om du har ett vågigt eller lockigt hår så rekommenderar vi dig att prova en diffuser. Med ett diffusermunstycke till din hårfön så stylar du ditt hår på ett skonsamt sätt samtidigt som du ger ditt hår boostat naturligt hårsvall. Skulle du istället vilja antingen platta eller göra ditt hår vågigt rekomemnderar vi att du använder ett smalt munstycke till din hårfön då det ger dig betydligt bättre precision för att skapa det resultat du är ute efter. Sist men inte minst så rekommenderar vi dig efter avslutad styling att blåsa håret med kalluft då detta får ditt nystylade hår att hålla formen bättre!

Så oavsett om du söker en liten & smidig resehårfön eller kanske en proffs hårfön från GA.MA så har vi på Capura.se hårfönen för just dig!

 

Läs mer
Produkter
12 36 72