Hem » HÅR » Hårvård » Schampo

Schampo

Tro det eller ej men vilket schampo du använder är det viktigaste valet du kan göra för ditt hår! Att använda fel schampo för sitt hår är lite som att börja bygget ett hus utan grund. Känns ditt hår kanske torrt, fett eller smutsigt fast det är helt nytvättat? Eller kliar det i din hårbotten så du får vita flagor? Detta beror mest troligt på att du inte har ett schampo som passar för ditt hår!

Schampo finns för många olika hårtyper & innehåller olika ingredienser beroende på vilka egenskaper schampot ska motverka eller förstärka. Nedan listar vi dem vanligaste schampotyperna på marknaden.

  • Schampo för torrt hår - Detta schampot är gjort för att motverka torrt hår & innehåller därför extra fukt.
  • Schampo för fett hår - Schampo som motverkar fett hår innehåller en rad återbalanserade ingredienser och även ofta pepparmynta.
  • Schampo för färgat hår - Detta typ av schampo innehåller betydligt mildare tvättaktiva ingredienser som passar bättre för färgat hår.
  • Silverschampo - Ett silverschampo innehåller en blandning av blå/lilla pigment som är gjort för att reducera varma pigment i håret. Schampot kan användas till både ljusa & mörka hår. Silverschampo används för att ge ditt hår en kallare nyans.
  • Mjällschampo - Speciellt schampo som hjälper dig motverka mjäll i hårbotten.
  • Schampo för "normalt" hår - Schampo för dig med "normalt" hår som i passar in på någon av schampotyperna ovan.

 

Sen finns det ju också specialschampo såsom volym schampo & schampo för dem med lockigt hår. Volymschampo gör så att dina hårstrå blir stadigare. Detta typ av schampo passar alla med mjukt hår som önskar lite mer stadga. Ofta upplever man också att volymschampo gör att stylingresultat håller i sig bättre. Schampo för lockigt hår innehåller till stor del "tyngre" ingredienser, vitaminer och gör så lockarna får en bra stadga.

Ibland kan det vara svårt att veta vad för schampo som passar till just ditt hår, men lugn! Vi hjälper dig gärna att hitta rätt schampo för dig. Kontakta oss via mail, chatt eller via våra sociala medier. 

Läs mer
Totalt 40 poster
Sida 1 av 2
1 2