Hem » HÅR » Klippa hemma » Saxar

Saxar

Att ha en bra sax när man klipper hår eller skägg hemma gör klippningen så mycket lättare. Frisörsaxar har en speciell slipning och är mycket vassare än vad man tror. Man slipar saxarna på ett visst sätt och använder ett stål som orkar stå emot slitaget hår och skäggstrån står för. Detta gör att saxarna har ett betydligt högre pris än vad saxarna i dagligvarubutikerna har. Att jämnföra en sax från dagligvarubutiken emot våra saxar är som att jämföra natt och dag, det går helt enkelt inte. Våra saxar har en hög kvalité och lång hållbarhet under förutsättning att man sköter om saxen och inte klipper något annat än hår eller skägg med den. 

Klipp inget annat med en sax som är avsedd för att klippa hår och skägg! Skulle man klippa annat än hår eller skägg med saxen så blir den skämd och det blir svårare att klippa håret med den. Man kan slipa saxen, för slipning, kontakta oss för mer info om detta. info@capura.se

En uttunningssax är till för att tunna ut håret. Ju mer man klipper med den desto tunnare blir håret, ta lite åt gången. Det är bättre att ta en gång extra än för mycket på en gång. Man kan även använda en kniv när man klipper eller tunnar ut håret, tänk på även här att ta hellre en gång extra än för mycket direkt. 

Vad behöver man för att klippa hemma? 

Först och främst en bra sax. Med en klippkappa blir klippningen lite skönare för den som blir klippt, man slipper få hår på sina kläder. Vill man få det ännu lite bättre så köper man en nackborste och borstar bort håret från nacken eller ansiktet. Nackborstarna har en speciell borst för att få bort hårstubb och inte irritera huden.  Att ha en bra klämma underlättar också, det blir lite lättare när man kan fästa bort en del av håret.  Man behöver även blöta ner håret innan man klipper och då underlättar det att ha en bra sprayflaska.  Oftast har man lite nackhår som man behöver ta bort och det gör man enklast med en trimmer. 

 

Läs mer