Hem » HÅR » Klippa hemma » Kammar

Kammar

Att kamma håret kan verka som en enkel och rutinmässig uppgift, men det har faktiskt flera fördelar för ditt hår och hårbotten. Utöver att skapa en snygg look kan regelbunden kamning ge dig många hälsofördelar för ditt hår. Här kan du läsa om några viktiga anledningar till varför du bör inkludera kamning i din hårvårdsrutin.

Att kamma håret stimulerar hårbotten och främjar hårväxten
När du kammar håret stimulerar du hårbotten, vilket ökar blodcirkulationen och hjälper till att transportera viktiga näringsämnen till hårrötterna. Detta kan resultera i förbättrad hårväxt och stärkare hår. Dessutom kan regelbunden kamning bidra till att fördela hårets naturliga oljor över hela längden.

När man kammar håret så avlägsnar döda hårstrån och orenheter
Genom att kamma håret regelbundet kan du avlägsna döda hårstrån och orenheter som samlas i ditt hår. Detta hjälper till att förhindra att håret blir trassligt och bidrar till att upprätthålla en ren och fräsch hårbotten. Dessutom minskar det risken för att damm, smuts och produktrester byggs upp i håret, vilket kan leda till oönskad klåda och irritation.


Kammen hjälper till att distribuera dina naturliga oljor 
Din hårbotten producerar naturliga oljor som kallas sebum, vilket hjälper till att hålla ditt hår och hårbotten fuktigt och smidigt. Genom att kamma håret fördelar du dessa oljor från hårrötterna till hårlängderna, detta gör att håret behåller sin naturliga fuktighet och glans.


Förbättrar hårets utseende och struktur
En annan fördel med att kamma håret är att det hjälper till att förbättra hårets utseende och struktur. Genom att rensa ut trassel och tovor så ser ditt hår helare ut.

Läs mer