2021-01-20 10:00
Färgtekniker Capura teamet

Välkommen in i färgbombernas underbara värld!

En färgbomb eller färginpackning som det egentligen heter är en fantastisk, rolig men samtidigt skrämmande produkt. En färgbomb kan ge ett helt underbart resultat, men du kan också få ett resultat som du inte alls förväntade dig. Varför blir det då så fel ibland? Det ska vi försöka förklara i det kommande inlägget!

Hur fungerar en färgbomb?

Färgstjärna för färgbomber

Något som kan vara bra att veta när man tänker använda en färgbomb för första gången & ska välja nyans är att en färgbomb alltid följer hårets utgångsfärg. För att förklara det på ett lite enklare vis så tittar vi på färgstjärnan här brevid. Färgerna som är mitt emot varandra i färgstjärnan tar helt enkelt ut varandra. Ett exempel på det är färgbomben Pure shades pearl ash blonde, som tillhör den blå/lilla nyansen i färgstjärnan. Därför är den så bra på att få bort gula/varma nyanser i håret.

Viktigt att veta är att en färgbomb är en färginpackning fylld med färgpigment. Färgpigmenten i färgbomben lägger sig utanpå dina hårstrå vilket innebär att den inte har egenskaperna till att göra ditt hår ljusare. Skulle du vilja ha ditt hår ljusare krävs det att färgpigment stoppas in eller tas ur från ditt hår vilket innebär att du behöver använda riktig hårfärg blandat med väte. Med denna information så kan vi då börja förstå varför resultatet ibland kan bli fel och vad som fungerar bra tillsammans.

Användning & applicering av färgbomb

Så hur använder man sin färgbomb & vad ska du göra för att få ett så bra resultat som möjligt? Börja med att tvätta ditt hår & handdukstorka sedan det så torrt som möjligt. Därefter fördelar du färgbomben jämnt över ditt hår och låter det sitta i mellan 3 till 30 minuter. Precis som med en brun utan sol produkt så blir intensiteten kraftigare & mer hållbar ju längre det sitter i. Tvätta ur ditt hår lite lätt för att få bort eventuella rester av färgbomben från din hårbotten.

Något som kan vara bra att ha i åtanke är att ibland kan man uppleva att det kan vara svårt att få färgen från färgbomben jämt fördelad och att det går åt mycket av produkten innan man känner sig färdig. Här tipsar vi att man blandar sin färgbomb tillsammans med Pure shades Synergy Mousse. Blanda 1 del färginpackning tillsammans med 2 delar mousse för att få mer produkt att jobba med.

Eftervård av färgbomb

Hur länge resultatet av färgbomben sitter i kan variera en hel del, men du kan själv påverka hållbarheten genom att sköta eftervården av färgbomben. Det vi anser vara absolut viktigast är att använda rätt schampo. Många schampon som säljs på marknaden idag innehåller silikonämnen som inte är optimalt när man använder sig av en färginpackning. Silikonet från schampo är inget farligt utan det lägger sig som en skyddande yta på hårstråna men det gör på samma gång att färgpigment från färgbomben inte får något fäste & istället ramlar av.  Läs på din schampo flaska hemma om där finns några silikoningredienser som slutar på "cone" eller "oxane". Vissa schampo innehåller även flera tvättaktiva ämnen vilket innebär schampot anser pigmenten från färgbomben som smuts & tvättar ur dem. Med andra ord, se över vilket schampo du använder när du tvättar ditt hår för bäst resultat!

Vi kan även varmt rekommendera dig att efterbehandla med Pure shades defining spray efter användning av färgbomb för att "låsa in" färgpigmenten. Sprayen rekommenderas att användas efter varje hårtvätt för att behålla färgen från färginpackningen så länge som möjligt!

Om du är osäker eller om det finns något annat du fortsatt undrar över om färgbomber är det bara att kontakta oss för via mejl för fri produktrådgivning eller lämna en kommentar med din fråga nere i kommentarsfältet. 

Färgglada hälsningar /Färgteknikern Capura teamet

Skulle du vara intresserad av att läsa mer om våra färgbomber eller se vårt fulla sortiment av färgbomber så kan du komma dit genom att klicka här!

Mail: info@capura.se

Facebook och Instagram - tänk på att skicka ditt meddelande som ett privat meddelande till oss. Lägg inte upp din bild på vår sida, då kan alla ta del av din information.

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
zrf4u
Kod från Captcha-bild:

Hej, täcker färgbilderna grått hår?
2021-10-16 06:59:42
Mll
Hur mycket är det i en flaska? Tänkte om 1 flaska räcker till långt hår.
2021-05-05 20:04:41
Prillis