Hem » HÅR » Hårvård » Hårinpackning

Hårinpackning

Vi är idag väldigt duktiga på att ta hand om vår hud i form av lotions & hudserum men vi glömmer ofta bort vårt hår i processen. Precis som huden så blir håret också torrt och behöver återfuktas & repareras. Här kommer hårinpackningar in i bilden! En hårinpackning är fullproppad med viktiga vitaminer & mineraler som hjälper till att stärka, vårda & reparera ditt torra hår.  Vi på Capura har hårinpackningar som passar alla typer av hår. Bortsett från att reparera håret så gör den också ditt hår mjukt & lämnar det med en snygg glans!

Olika typer av hårinpackningar

Hårinpackningar finns i lite olika varianter att välja mellan & beroende på vilket skick ditt hår är i idag så finns det hårinpackningar som passar olika bra för olika hårtyper!

Den vanligaste typen av hårinpackning är den typen du använder när du duschar. Denna typ av hårinpackning ska appliceras mellan schamponeringen & balsamet och ska sitta i några minuter & sedan tvättas ur noggrant. Schampo öppnar nämligen upp det yttre skiktet av dina hårstrån & gör så att smuts och andra orenheter kan tvättas ur. Men i detta stadie tar håret också åt sig som mest av hårinpackningens härliga vitaminer & mineraler. Efter det så använder man sitt balsam som agerar som en förseglare av dina hårstrån.

Leave-in hårinpackning finns också som ett alternativ till den vanliga hårinpackningen. Denna passar oftast bättre till väldigt torra hårtyper. Denna typ av hårinpackning låter du, precis som det hörs på namnet, sitta i efter att du har duschat istället för att applicera den i några minuter under duschrutinen. För bästa resultat bör du tvätta ditt hår med schampo & balsam som vanligt. Därefter handdukstorkar du ditt hår & applicerar inpackningen över dem områdena där ditt hår känns torrt & livlöst. Följ sedan verktiden som står angiven på den specifika produktens förpackning & tvätta sedan ur den noga.

Till sist så har vi även valt att samla våra oljor under denna kategori. Våra oljor är multifunktionella vilket innebär att du kan använda dem till både hår & kropp. För användning till specifikt hår kan man antingen välja att blanda dem med sitt schampo eller balsam i sin duschrutin. Men man kan också applicera ett par droppar direkt i håret om man till exempel har specifikt utsatta områden såsom torra hårbotten!

 

Läs mer